NYHET: Kortere leveringstid på ladbare hybrider

MB-Plugin-1

Ladbare hybrider selger som aldri før og ventelistene har vært lange. For Mercedes-Benz begynner endelig køen å minske fordi Norge får hele produksjonen av de populære modellene.

-Enkelte kunder har ventet i over ett år på en ny GLC – vår mest solgte modell siden 2015. Nå er ventetiden over halvert, og vi kan levere denne bilen mye raskere, men det er det få som vet om, forteller salgssjef Sebastian Andresen for Mercedes-Benz hos Andresen Bil.

Mercedes-Benz byr på et bredt utvalg av ladbare hybrider. Tre sedaner (C, E og S), en stasjonsvogn (C) og tre SUVer (GLC, GLC Coupé og GLE). Sammen med GLC er både C- og E-Klasse svært populære på registreringsstatistikken.

-Nesten halvparten av alle de nye personbilene vi selger er ladbare hybrider. De har en kraftig bensinmotor i kombinasjon med en elmotor. Bilene kan lades hjemme og kjøre cirka 3 mil på kun strøm. Kjører du mye i nærmiljøet kjører du både billig og utslippsfritt. Avgiftene er minimale og disse modellene kommer godt ut prismessig. Som selger er det lett å overbevise kunden til å velge dette, forteller Andresen.

Et godt eksempel er populære GLC – en mellomstor SUV med en startpris på snaue 550.000 kr i følge prislisten. Da får du 320 hestekrefter og muligheten til kjøre utslippsfritt inntil 34 kilometer. Velger du dieselmotor må du betale 70.000 kroner mer og får nesten halvparten så mange hestekrefter.

MB-Plugin-4 MB-Plugin-3

Avventende kunder
Selv om det selges flere nye biler enn på lenge sitter mange på gjerdet og er usikre på hva de skal velge; bensin, diesel, ladbar hybrid eller elbil?

-Vi er midt i et teknologiskifte i bilbransjen. Oppdateringer komme kjappere og rekkevidden på de ladbare modellene blir bedre og bedre, men det ser vi først om ett par år. Likevel er det ikke alle som kan eller vil vente. Da bør man slå til nå.

Prisoppgang ventes
Ved årsskiftet går samtidlige av Mercedes-Benz’ ladbare hybrider opp i pris som et resultatet av ordinær prisstigning, men også om det foreslåtte statsbudsjettet blir stående. Samlet kan det være snakk om titusenvis av kroner.

-Det har aldri vært billigere å kjøpe en Mercedes-Benz enn i år. Bilene er rimelige sammenliknet med hva man fikk for bare tre år siden, og kampen mellom premiummerkene gjør at kundene kan velge og vrakte i attraktive kampanjetilbud. Det er absolutt kundenes tider nå, avslutter Andresen.

MB-Plugin-2

Ønsker du å vite mer?

Andresen Bil bruker cookies på din enhet når du besøker vår nettside. Vi forutsetter at du godkjenner at disse plasseres på din enhet om din nettleser godkjenner dette. Vi bruker cookies for å øke brukervennligheten og spare deg for utfylling av informasjon hver gang du besøker andresenbil.no.