Citroën

Citroen er et svært unikt bilmerke med en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1919. Groupe PSA som eier Citroen, er verdens 10 største bilprodusent, og merker som Peugeot, DS, Opel og Vauxhall inngår i deres portefolio.

Med så mange kjente, historiske og velutviklede bilmerker under et selskap, så kan Citroen bruke den delte kompetansen til Groupe PSA til sin fordel ved utviklingen av nye modeller. Sannsynligvis går den nok mest den motsatte veien, nemlig av Citroen sine dyktige designere og spesialister bidrar til å hjelpe de andre merkene.

Citroen er essensen av Fransk kvalitet og design, og deres første store masseproduserte suksess Citroen Traction Avant fra 1934 står som testimoni til deres tidlige innovasjonsevne, teknologiske overlegenhet og øye for detaljer og design. Citroen visste fra et tidlig tidspunkt at de var klare til å ta over stafettpinnen fra tidligere bilinnovatører hos konkurrerende selskaper, som et av det fremste bilselskapet rent teknologisk. Citroen Traction Avant var den første virkelig suksessfulle bilen med forhjulsdrift og ledet an innenfor hjulopphengsinnovasjoner, Citroen har fra helt fra starten hatt et godt rykte for sin sikkerhet og pålitelighet.

Historie

André-Gustave Citroën, grunnleggeren av Citroen, var av en svært Europeisk opprinnelse, med en jødisk mor fra Polen, og en Nederlandsk far. I tidlig alder dro han på ferie til Polen, der han så et tannhjul som hadde ”fiskebensmønster” på utsiden. Disse tannhjulene var mye mer effektive og laget mindre lyd. Han kjøpte patentet til dette designet av dens polske innhaver for en relativ lav pris. Denne typen tannhjul skulle bli kjent som ”Herringbone Gear” på engelsk.

Tilbake fra Polen gikk Citroen til verks med å starte ammunisjon og våpenproduksjon for den franske hæren under den første verdenskrig. Etter krigen satt han igjen med en stor produksjonskapasitet, men med en relativt fredelig verden på denne tiden var det få kjøpere.

Sammen med kjente bilprodusenter, gikk han til verks med å konvertere sin fabrikk til en bilfabrikk. Med fiskebensmønsteret fra tannhjulene sine friskt i hukkomelsen, hadde han nå utgangspunktet til bilmerket Citroen sin logo. Allerede i 1930, få år etter oppstarten i 1919, var Citroen blitt verdens fjerde største bilfabrikk.

André-Gustave Citroën var en markedsføringsgeni, og viste frem til verden Citroen-bilene sine gode off-road egenskaper gjennom en rekke ekspedisjoner til fjerntliggende strøk. Citroen sin kanskje sprøeste markedsføringskampanje gikk ut på å leie hele Eiffeltårnet og utstyre det med 250 tusen lys som sammen stavet Citroen. Dette ble av Guiness sin verdensrekordbok anerkjent som verdens største reklame. Lysene fra hans reklame på eiffeltårnet var angivelig så sterke at Charles Lindbergh navigerte etter dens lys på hans flytur over atlanterhavet.

Mange år senere så er fortsatt Citroen et innovativt bilmerke med nytenkende design, utforming og teknologi.

Våre modeller

Vi fører tre Citroen modeller med bensinmotor, hos vår forhandler i Askim. Under kan du lese noen av hovedkarakteristika til disse flotte modellene.

Citroen C3

C3 er en flott 4-seter, med 5 dører, lekkert og tidsriktig design og 110 hestekrefter. Denne bilen er i det Europeiske B-Segmentet, som tilsier at det er en relativt liten bil som er perfekt for blant annet bykjøring. Bilen er derimot større en A-segmentet, så det er ikke i den minste klassen. Dette tilater deg ekstra plass, romslighet og et lastevolum på 300 l.

Citroen C4

Citroen C4 er en noe større modell, og har 5 dører, 5 seter og 110 HK. Denne bilen regnes som en såkalt kompakt bil etter amerikanske standarder. Etter europeiske standarder inngår denne bilen i C-Segmentet. Med et lastevolum på 348 l har du mer plass til bagasje i denne modellen sammenlignet med C3.

Citroen C5

C5 er den største Citroen-modellen som vi fører. Den har 5 dører, 5 seter og 130 HK. Ettersom denne bilen er større en de to førstnevnte modellene så regnes den som en SUV, og inngår i D-segmentet. Det gjør at denne bilen egner seg ypperlig til familier som ønsker mye plass å boltre seg i. Med 580 l lagringsrom så er det nok av plass til diverse bagasje.

Neste
Forrige
Drivstoff

2021

38.400 KM

Effekt

Diesel

100 HK

Km. Stand

Manuell

Forhjulsdrift

Bilens pris

  249 000,-

Månedspris

  2 317,-

Se finansieringsforslag

Drivstoff

2021

Nybil

Effekt

Diesel

100 HK

Km. Stand

Manuell

Forhjulsdrift

Bilens pris eks mva

  262 118,-

Månedspris

  2 431,-

Se finansieringsforslag

Drivstoff

2021

Nybil

Effekt

Diesel

150 HK

Km. Stand

Manuell

Forhjulsdrift

Bilens pris eks mva

  455 716,-

Månedspris

  4 115,-

Se finansieringsforslag

Drivstoff

2021

Nybil

Effekt

Diesel

100 HK

Km. Stand

Manuell

Forhjulsdrift

Bilens pris eks mva

  284 977,-

Månedspris

  2 630,-

Se finansieringsforslag

Drivstoff

2020

Nybil

Effekt

Elektrisk

136 HK

Km. Stand

Automat

Forhjulsdrift

Bilens pris

  313 280,-

Månedspris

  2 876,-

Se finansieringsforslag


Den perfekte flerbruksbilen med høy komfort og smarte oppbevaringsløsninger, store tilpasningsmuligheter og høy teknologi!