Citroën feirer 100-år med innovasjon og dristighet ved å vise neste generasjon elektrisk disrupsjon på årets Genève-utstilling

På samme måte som 2CV i sin tid gjorde bilen tilgjengelig på landsbygda, skal Ami One Concept levere urban mobilitet for alle.

Ami One Concept er et alternativ til kollektivtransport og sykler, scootere eller andre tohjulinger. Ultrakompakt, med en lengde på to og en halv meter, kan den frakte to personer komfortabelt og trygt rundt i byen.

 

Kan kjøres uten førerkort

I mange europeiske land kan kjøretøy som Ami One Concept kjøres uten førerkort fra en alder på 16 år (14 år i Frankrike), og bringer dermed alternativ transport til helt nye brukere.

Brukergrensesnittet er basert på et 100 prosent digitalisert økosystem. Den kan reserveres via en mobilapp når du trenger transport, for perioder helt ned til fem minutter.

Når brukerne er på plass i Ami One Concept kan de ved hjelp av stemmen styre innstillingene for kjøretøyet. Føreren kan i tillegg koble seg opp mot andre tjenester for å finne parkeringsplasser, ladestasjoner eller planlegge sin videre reise, for eksempel ved hjelp av PSAs egen bildelingstjeneste Free2Move.

Full fleksibilitet i forhold til leie- og delingstjenester gjør at Ami One Concept kan dekke mobilitetsbehov for fem minutter, fem timer, fem dager eller langtidsleie i fem måneder eller leasing i fem år.

Enkel tilgang til nullutslipp

Med en rekkevidde på 100 kilometer og en maks hastighet på 45 kilometer i timen er Ami One Concept en enkel og rimelig inngangsbillett til nullutslippstransport i byen.

Litium-batteriet er plassert i bunnen av kjøretøyet og kan lades hundre prosent på to timer fra en ladestasjon, men den kan også lades fra en vanlig stikkontakt.

Sikkerheten ovenfor myke trafikanter ivaretas av en egen lyd som er utviklet av lyddesignerne Start-Rec sammen med Citroën. Lyden er en organisk blanding av en kvinnelig og mannlig stemme og endrer seg i takt med kjøretøyets hastighet.

Enkel og å kjøre

Mobiltelefonen er sentral i Ami One Concept og kjøretøyet åpnes og lukkes via en QR-kode på dørene. Når føreren er inne i bilen plasseres telefonen i et eget område og kommunikasjonen med kjøretøyet starter. Avanserte funksjoner som infotainment og navigasjon vises av et head-up displaysystem.

Instrumentene består av en 5-tommers skjerm som gir informasjon som hastighet,  blinklys og status for batteriet.

Brukergrensesnittet styres av to knapper som er montert på rattet. En til stemmekontrollen og en for å bla igjennom de forskjellige appene.

På høyre side av ratt og instrumenter finner du en sylinder som inneholder startknapp, varselblinklys, girvalg og en blåtannhøyttaler med volumkontroll.

Teknisk informasjon

Lengde: 2.50 m

 Bredde: 1.50 m

Høyde: 1.50 m

Svingradius: 8 m

Vekt: 425 kg

Ami One Concept vises på bilutstillingen i Genève første uken i mars.