Mercedes har planer om 6 ulike elektriske biler innen 2022.


Er du på utkikk etter en ny Merceds elbil? Kom innom Andresen Bil for å ta en titt på vårt utvalg av unike Mercedes-modeller! Med et marked som lener seg kraftig mot nullutslipp, finnes det ikke et bedre tidspunkt å lansere modellene

 • Mercedes-Benz EQC - trykk her!
 • Mercedes-Benz EQA - trykk her!
 • Mercedes-Benz EQV - trykk her!
 • Mercedes-Benz e-Vito - trykk her!

Les mer om de ulike Mercedes EQ-modellene!

DSC07626_900x600.jpg


Ønsker du mer informasjon om en av våre Mercedes-Benz elbiler?

Store planer på det elektriske markedet 

Mercedes-Benz satser stort på elbil og håper at de nå kan angripe det voksende elbilmarkedet i Norge, ved å lansere flere modeller tett i tett. Det skal være snakk om hele seks ulike elektriske biler innen 2022. 

Daimler-konsernet bestemte seg for å investere 90 milliarder kroner i sin offensive EQ satsing fremover mot 2022. 80 milliarder blir investert til å utvikle EQ-serien, mens 10 milliarder kroner blir investert i global batteriproduksjon.  EQC ble den første bilen til å starte denne bølgen, men så er planen å lansere en ny EQ-modell hver 6-9 måned.

Mercedes EQC - allerede en favoritt!

Som nevnt er den første av Mercedes elbilene SUV-en EQC, som allerede er tatt godt i mot. Prisen på den første av mange elbiler er god. Den holder seg ”konkurransedyktig i sitt segment” og plasserer seg under konkurrentene i samme segment i startpris. 
EQC legger seg på en startpris av 616.900 kroner, mens andre konkurrenter la seg i overkant med en startpris på 639.959 kroner og 641.580 kroner.
Vel verdt å legge merke til er ordet ”startpris”, for premium biler som dette er det mulig å legge til svært mye ekstrautstyr. Alt er ikke nødvendig, men en god del kan være smart med tanke på å selge bilen om noen år. Importør kan melde om at startprisen allerede har inkludert mye ekstrautstyr til en verdi av 70.000 kroner.

Mercedes elbil EQC

Inkludert ekstrautstyr 

EQC ferdig levert som standard vil blant annet ha følgende ekstrautstyr: 

 • 4MATIC firehjulsdrift
 • Multimediastystemet MBUX med stemmestyringen ”Hey, Mercedes”
 • MULTIBEAM LED med 84 individuelt justerbare dioder
 • Heldigital cockpit med 2 x 10,2k” display
 • Elektriske forseter inkludert korsryggstøtte
 • EASY-PACK elektrisk bakluke
 • Aktiv parkeringsassistent
 • Ryggekamera
 • Akustiske ruter med ekstra isolering og lyddemping
 • Varmeseter foran og automatisk nødbrems

De fleste Mercedes-Benz EQC vil koste mellom 680.000 og 720.000 kroner. Dette er da inkludert ytterligere ekstrautstyr som man kan tenke seg at enkelte vil legge til på sin elbil etter ønske. Ikke alt er nødvendig, men en del er smart å ha for å kunne selge bilen til en god pris om et par år.

web5_900x600.jpg
Istedenfor en girkasse, styrer girhendlene på rattet hvor mye bremse generering bilen skal ha når du slipper gassen. Du har alternativer fra ingenting (D+) til én-pedalskjøring (D--) med flere alternativer imellom. Mercedes hevder med én-pedalskjøring at de klarer å hente opp igjen så mye som 180 kW bare ved å slippe gassen.

Nyttig informasjon om elbilen EQC

EQC har en rekkevidde på 417 kilometer ifølge den nyere og realistiske målemetoden WLTP, noe som er svært sammenlignbart med Teslas nye Model S. 
Mercedes elbil EQC har følgende specs:
408 hestekrefter med et dreiemoment på 760 Nm. 
Bilen kan gå fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder
Kan trekke en henger på inntil 1.800 kilo. 


Bilen er utstyrt med 100 prosent variabel firehjulsdrift med to elektriske motorer. Motorene er plassert en på hver aksel som gir permanent firehjulsdrift.
Mercedes ingeniører kan fortelle at motoren foran på bilen er laget for effektivitet, mens motoren bak er laget for effekt. Det blir til at forhjulene trekker stort sett under langkjøring, men bakhjulene får oppgaven til å dra lasset under akselerasjonen. 

Mercedes: Populær som taxibil

For et par år siden var det nesten vanskelig å finne en taxi som ikke var Mercedes. I 2014 var de representert med hele 31,9 prosent av registrerte taxier i Oslo. 

Grunnen til at den er så populær blant norske taxisjåfører hadde mye å gjøre med den raske oppfølgingen de fikk på verkstedene. En annen grunn var restverdien som er en viktig faktor når bilen skal gjennom mange kilometer, ikke like lett å selge etter at de har kjørt 250.000 kilometer.


Andresen har for øvrig en egen Taxi-Deal for Taxieiere. Den gir fordeler for både kunde og oss. Ta kontakt med oss for mer informasjon!


web2.1000_900x600.jpg

Andresen Bil

Andresen Bil er en bilforhandler med en lang familiehistorie. Nå igjennom tre generasjoner og 6 ti-år senere er Andresen Bil en godt etablert bilforhandler i Follo og i Indre Østfold for blant annet Mercedes-Benz.
Er du klar for å prøvekjøre din nye Mercedes? Kom innom Andresen Bil for en hyggelig prat om fremtidens biler.


Her kan du se et utvalg av våre Mercedes-Benz elbiler for salg: