Mercedes har planer om 6 ulike elektriske biler innen 2022.


Er du på utkikk etter en ny Merceds elbil? Kom innom Andresen Bil for å ta en titt på vårt utvalg av unike Mercedes-modeller! Med et marked som lener seg kraftig mot nullutslipp, finnes det ikke et bedre tidspunkt å lansere modellene

DSC07626_900x600.jpg
Les mer om den store nyheten Mercedes EQC her!

Ønsker du mer informasjon?

Store planer på det elektriske markedet 

Etter at par beskjedne år for Mercedes Benz, ligger det stort i vente rundt hjørnet fra det tyske stormerket. Det har vært stille annet enn deres hybrid modeller, med følge av at folket har flokket seg rundt elbiler. Nå håper de å angripe det voksende elbilmarkedet i Norge, ved å lansere flere modeller tett i tett. Det skal være snakk om hele syv ulike elektriske biler innen 2022. 

Daimler-konsernet bestemte seg for å investere 90 milliarder kroner i sin offensive EQ satsing fremover mot 2022. 80 milliarder blir investert til å utvikle EQ-serien, mens 10 milliarder kroner blir investert i global batteriproduksjon.  EQC blir den første bilen til å starte denne bølgen. Fra med å lansere EQC planlegger de å lansere en ny EQ-modell hver 6-9 mnd.

Mercedes EQC - allerede en favoritt!

For først ut av de nyeste Mercedes elbilene, er SUV-en EQC, som det stilles store forhåpninger til her i lands. Allerede har de holdt det de lovet om prisen på deres første av mange elbiler. De holder seg ”konkurransedyktig i sitt segment” ved å plassere seg under deres konkurrenter  i startpris. 

EQC legger seg på en startpris av 616.900 kroner, mens andre konkurrenter la seg i overkant med en startpris på 639.959 kroner og 641.580 kroner.

Vel verdt å legge merke til er ordet ”startpris”, for premium biler som dette er det mulig å legge til svært mye ekstrautstyr. Alt er ikke nødvendig, men en god del kan være smart med tanke på å selge bilen om noen år. Ifølge Mercedes skal startprisen allerede være inkludert med ekstrautstyr til en verdi av 70.000 kroner

Mercedes elbil EQC

Inkludert ekstrautstyr 

Når modellen leveres i Norge, vil ekstrautstyret som er inkludert være: 

  • 4MATIC firehjulsdrift
  • Multimediastystemet MBUX med stemmestyringen ”Hey, Mercedes”
  • MULTIBEAM LED med 84 individuelt justerbare dioder
  • Heldigital cockpit med 2 x 10,2k” display
  • Elektriske forseter inkludert korsryggstøtte
  • EASY-PACK elektrisk bakluke
  • Aktiv parkeringsassistent
  • Ryggekamera
  • Akustiske ruter med ekstra isolering og lyddemping
  • Varmeseter foran og automatisk nødbrems

Ifølge Broom, regner Mercedes elbil EQC med at de fleste bilene vil koste mellom 680.000 og 720.000 kroner. Dette er da inkludert ytterligere ekstrautstyr som kunden ville legge til etter egne ønsker. Ikke alt er nødvendig, men endel er smart for å kunne selge bilen til en god pris om et par år.

web5_900x600.jpg

Nyttig informasjon om elbilen EQC

EQC skal ha en rekkevidde på 417 kilometer ifølge den nyere og realistiske målemetoden WLTP, noe som er svært sammenlignbart med Teslas nye Model S. 

Mercedes elbil EQC har følgende specs:
408 hestekrefter med et dreiemoment på 760 Nm. 
Bilen kan gå fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder
Kan trekke en henger på inntil 1.800 kilo. 
Bilen er også utstyrt med 100 prosent variabel firehjulsdrift med to elektriske motorer. Motorene er plassert en på hver aksel som gir permanent firehjulsdrift.

Mercedes ingeniører kan fortelle at motoren foran på bilen er laget for effektivitet, mens motoren bak er laget for effekt. Det blir til at forhjulene trekker stort sett under langkjøring, men bakhjulene får oppgaven til å dra lasset under akselerasjonen. 

Istedenfor en girkasse, styrer girhendlene på rattet hvor mye bremse generering bilen skal ha når du slipper gassen. Du har alternativer fra ingenting (D+) til énpedalskjøring (D--) med flere alternativer imellom. 

Mercedes hevder med énpedalskjøring at de klarer å hente opp igjen så mye som 180 kW bare ved å slippe gassen.

Mercedes: Populær som taxibil

For et par år siden var det nesten vanskelig å finne en taxi som ikke var Mercedes. I 2014 var de representert med hele 31,9 prosent av registrerte taxier i Oslo. 

Grunnen til at den er så populær blant norske taxisjåfører hadde mye å gjøre med den raske oppfølgingen de fikk på verkstedene. En annen grunn var restverdien som er en viktig faktor når bilen skal gjennom mange kilometer, ikke like lett å selge etter at de har kjørt 250.000 kilometer.
web2.1000_900x600.jpg

Andresen Bil

Andresen Bil er en bilforhandler med en lang familiehistorie. Nå igjennom tre generasjoner og 6 ti-år senere er Andresen Bil en godt etablert bilforhandler i Follo og i Indre Østfold for blant annet Mercedes-Benz.

Er du klar for å prøvekjøre din nye Mercedes? Kom innom Andresen Bil for en hyggelig prat om fremtidens biler.


Her kan du se et utvalg av våre Mercedes-Benz elbiler for salg: