Nye EQS SUV fra Mercedes-BEnz

En luksuriøs opplevelse for opptil syv personer!

Nye EQS SUV kan nå bestilles hos oss! Modellen tilbyr en stor mengde med strandardutstyr som AIRMATIC luftfjæring, bakakselstyring og elektrisk andre seterad.

EQS fra Merceses-Benz har en rekkevidde på opptil 595 km, kan hurtiglades og har en akselerasjon fra 0-100 på 6 sekunder/4,6 sekunder.

EQS 450 4MATIC SUV kjøpspris fra kr. 1.286.000,-                         

EQS 580 4MATIC SUV kjøpspris fra kr. 1.504.999,-

EQSSUV_7.jpg
EQS SUV kommer med et lekkert design og plass til hele syv personer

Rekkevidde på opptil 660 kilometer (WLTP)

EQS SUV vil få en rekkevidde på opptil 660 kilometer etter WLTP-standarden. Den har et litium-ion-batteri med opptil 12 cellemoduler, og en batterikapasitet på 107,8 kWh. Den innovative programvaren for batteristyringen er utviklet internt og tillater skybaserte oppdateringer (OTA). Energistyringen til EQS SUV holdes derfor oppdatert gjennom hele livssyklusen til bilen.

EQS SUV kan lades med opptil 200 kW på hurtigladestasjoner, og med opptil 22 kW via den kraftige ombordladeren. En rekkevidde på 300 nye kilometer (WLTP) kan lades opp på kun 15 minutter under rette forhold.


EQSSUV_1.jpg

4MATIC og effektiv motor

EQS SUV kan lades med opptil 200 kW på hurtigladestasjoner, og med opptil 22 kW via den kraftige ombordladeren. En rekkevidde på 300 nye kilometer (WLTP) kan lades opp på kun 15 minutter under rette forhold.

Utgavene med 4MATIC firehjulstrekk har Torque Shift som intelligent og kontinuerlig fordeler momentet mellom for- og bakakselen. Slik sikrer systemet at den mest effektive motoren brukes i alle tilfeller, og gir en mye raskere respons enn med mekanisk firehjulstrekk. Motorene kan reguleres uavhengig av hverandre, og dreiemomentet kontrolleres 10.000 ganger i minuttet, med mulighet for justeringer, om nødvendig.


EQSSUV_8.jpg

God plass og et høyt nivå av komfort for opptil syv personer

Den nye EQS SUV deler samme lange akselavstand som EQS, men er over 20 centimeter høyere. Interiørdimensjonene drar nytte av de generøse SUV-formene, og fra designet som er skreddersydd til den elektriske plattformen.

Andre seterad kan elektrisk justeres med opptil 130 millimeter i lengde som standard. Som et resultat av dette er kneplassen i andre seterad på et komfortabelt nivå mellom 830 og 960 millimeter. Bakseteryggen kan justeres elektrisk 14 grader fremover og 4 grader bakover. Ved å justere andre seterad kan bagasjeromsvolumet økes fra 645 liter, der maksimal beinplass er prioritert, til opptil 880 liter. Dersom seteraden felles ned, vil EQS SUV kunne romme opptil 2100 liter.

En tredje seterad med to ekstra individuelle seter er tilgjengelig som tilleggsutstyr. Det betyr at EQS SUV kan frakte opptil syv personer på komfortabelt vis. Selv om alle setene er i bruk, vil fortsatt 195 liter bagasjeromsplass være tilgjengelig. Med tredje seterad nedfelt flatt med gulvet, vil det være nok av plass i bagasjerommet, med opptil 800 liter bagasjeromsplass. Med begge radene nede vil EQS SUV romme opptil 2020 liter.


EQSSUV_5.jpg

MBUX (Mercedes-Benz User Experience)

Med lærbar programvare tilpasser MBUX seg til brukeren og gir vedkommende personlige forslag til flere av infotainment-, komfort- og kjøretøyfunksjonene. Med det såkalte «zero-layer»-designet er de viktigste applikasjonene alltid på øverste nivå i synsfeltet, avhengig av situasjon og kontekst. For å redusere operasjonstrinn ytterligere har Mercedes-Benz utviklet et brukergrensesnitt med kontekstsensitiv bevissthet ved hjelp av kunstig intelligens. Dette optimaliseres kontinuerlig, både av endringer i omgivelsene og av brukeratferd.

Navigasjonsvisningen er alltid i midten av skjermen, og over 20 andre funksjoner kan automatisk dukke opp når de er relevante for sjåføren. Disse modulene kalles for «magic modules», og belager seg på kunstig intelligens. Sjåføren kan godta eller avvise det respektive forslaget med bare ett klikk.


EQSSUV_3.jpg

MBUX Hyperscreen - Tre skjermer som visuelt smelter sammen til en

Denne store, buede skjermenheten, ser ut til å sveve fra A-stolpe til A-stolpe. Under en felles glassflate finnes tre skjermer som visuelt smelter sammen til en. Kontrollpanelene for det automatiske klimakontrollsystemet er plassert i det nedre området av det sentrale displayet, og vises permanent slik at sjåføren og passasjeren foran kan justere temperatur og ventilasjon direkte.

Skjermene som er plassert i midten og foran den fremre passasjeren gir haptisk tilbakemelding. Når en finger berører bestemte flekker på berøringsskjermen utløser aktuator en merkbar vibrasjon i skjermglasset. Ulike nivåer av trykk på glasset endrer responsen.

Den 12,3" store OLED-skjermen foran passasjeren gjør reisen morsommere og mer underholdende. Som ekstra sikkerhet vil et kamera oppdage dersom føreren ser i retning av passasjerskjermen foran. Føreren kan velge mellom forskjellige dekorative mønstre, inkludert en stjernehimmel med Mercedes-Benz-mønsteret. Det buede dekkglasset er laget av spesielt ripebestandig glass.

EQSSUV_6.jpg

Navigasjon med Electric Intelligence

Navigasjon med Electric Intelligence planlegger den raskeste og mest praktiske ruten, inkludert ladestopp. Den baserer seg på flere faktorer som topografi, rute, omgivelsestemperatur og fart. Den reagerer i tillegg dynamisk på kø eller endring i kjørestil. Dette inkluderer en visualisering i MBUX om hvorvidt den tilgjengelige batterikapasiteten er tilstrekkelig for å komme seg tilbake til utgangspunktet uten lading.

Ladestasjoner langs ruten som er lagt til manuelt, blir foretrukket i ruteberegningen, og foreslåtte ladestasjoner kan utelukkes. I tillegg beregnes de estimerte ladekostnadene per ladestopp.


EQSSUV_4.jpg

Luftfjæring og bakakselstyring som standard

AIRMATIC luftfjæring er standard, og systemet er kombinert med adaptive ADS+ dempere, der karakteristikken kan variere mellom hvert individuelle hjul. Under kjøring vil et sofistikert sensorsystem sammen med algoritmer justere demperne i forhold til veikvaliteten, slik at kjøring over eksempelvis en dump med ett hjul ikke overføres til hele akselen og videre til interiøret.

Dersom det er behov for en høyere bakkeklaring, kan EQS SUV løftes 25 millimeter. Sjåføren kan velge mellom kjøremodusene ECO, COMFORT, SPORT, INDIVIDUAL og OFFROAD.
Bakakselstyring med en styrevinkel på opptil 4,5 grader er standard og bidrar til det praktiske og dynamiske inntrykket av EQS SUV. Som tilleggsutstyr kan bakakselstyring med en styrevinkel på opptil 10 grader bestilles eller aktiveres med en skybasert oppdatering (OTA). Med 10 graders styrevinkel på bakhjulene reduseres svingradiusen fra 11,9 til 11 meter, noe som tilsvarer svingradiusen til mange mindre modeller


Vil du vite mer om nye EQS SUV?

Vi kontakter deg gjerne når vi får tilgjengelige priser eller informasjon. Legger du igjen din kontaktinformasjon så kontakter vi deg så snart vi vet mer.