G-Klasse i ny ramme og søm og med personbilkomfort!

Helt siden 1979 har G-Klasse skapt begeistring og nå blir legenden ny fra ramme til søm. Med forbedrede terrengegenskaper, personbilkomfort på vei og og et luksuriøst moderne interiør befester G-Klasse sin posisjon som det ypperste fra Mercedes-Benz. G-Klasse forventes til Norge i mai.

I snart 40 år har G-Klasse stått som en bauta i alt som har med krevende offroadkjøring å gjøre. Nå heves listen også for komfortabel hverdagskjøring, og med et svært luksuriøst interiør er det fristende å trekke frem ord som perfeksjon.
IMG_3940_redigert_900x600.jpg

Videreutviklet designikon

Med G-Klasse er det ofte snakk om forsiktig evolusjon fremfor radikale endinger. Det er også tilfelle med nye G-Klasse. Mange av de ikoniske elementene er med videre, som de særegne dørhåndtakene og den karakteristiske lukkelyden, den robuste ytre beskyttelseslisten, det eksponerte reservehjulet på bakdøren og de fremtredende blinklysene. Funksjonelt design går aldri av moten.

Nye G-klasse er 53 mm lengre og 121 mm bredere enn sin forgjenger og har et mer harmonisk design, med elegante overganger og mer integrerte støtfangere.
MB-GKlasse-2_1_900x600.jpg

Rød tråd

Mens eksteriøret viderefører de klassiske linjene, har interiøret i G-Klasse blitt fundamentalt redesignet. Det har vært viktig å modernisere uttrykket og øke luksusfølelsen samtidig som man skaper en rød designtråd gjennom hele bilen. For eksempel videreføres formen på de runde frontlyktene til luftdysene på siden og de pansermonterte blinklysene reflekteres i høyttalerne på dashbordet. Ikoniske elementer som håndtaket for passasjeren foran og de krombelagte bryterne til de tre differensiallåsene er selvfølgelig også med til den nye modellen.

Det nyutviklede instrumentpanelet har tidløse analoge klokker som standard, men som i E-Klasse og S-Klasse er selvsagt også widescreen-cockpit tilgjengelig, med sine to skjermer på 12,3-tommer dekket av en sømløs glassplate.
IMG_3941 kopi_900x600.jpg

Økt innvendig plass

Innvendig har nye G-Klasse vokst betydelig og gir både fører og passasjerer bedre plass. Standardsetene i nye G-klasse har økt sittekomfort og sidestøtte, med minnefunksjon for førersetet. Komforten kan økes ytterligere med klimatiserte multikonturseter. Sideseksjonene på disse har integrerte luftkamre som fylles og tømmes kontinuerlig avhengig av kjøremønster, og gir dermed bedre støtte for sjåføren og passasjeren foran og gir aktiv støtte under sving. Baksetene kan foldes i 60/40/100-konfigurasjon.
MB-GKlasse-1-2_900x600.jpg

Offroad-legenden overgår seg selv

På vanlig vei er nye G-Klasse fleksibel, dynamisk og komfortabel, men det er fremdeles en ekte G- takket være rammekonstruksjon, tre differensiallåser og lavgirserie. Fjæringen er utviklet av Mercedes-Benz i samarbeid med Mercedes-AMG og resultatet er uavhengig fjæring med doble bærearmer i front og stiv bakaksel. Hevede akslinger sørger for en bakkeklaring på 270 mm i front samtidig som fjærtårnstag i motorrommet sikrer torsonstivhet selv under krevende forhold. I motsetning til sin forgjenger har bakakselen nå fire lenkearmer på hver side og et panhard stag. Under testing har dette vist seg å gi nye G-Klasse bedre offroadegenskaper enn modellen den erstatter, samtidig som den er betydelig bedre på vanlig vei.

Fem forskjellige kjøremoduser

Dynamic select er nå tilgjengelig med hele fem kjøremoduser som justerer girskift, fjæring, styring og gassrespons. I tillegg til de velkjente eco, komfort, sport og individuell, introduseres for første gang G-mode. Modusen slås på automatisk når en av de tre differensiallåsene blir aktivert eller lavgirserie blir valgt. I G-mode tilpasses alle parametere til terrengkjøring og girskiftene holdes til et minimum for å sikre forutsigbar kraftleveranse. For første gang kommer også G-Klasse med elektromekanisk tannstangstyring.

Slankekur

Ved hjelp av en digital prototype har utviklerne simulert levetiden til individuelle komponenter for å identifisere områder der lettere materialer kunne brukes. Resultatet er at nye G-Klasse veier 170 kg mindre enn utgående modell, takket være intelligent bruk av stål og aluminium, samt forbedrede produksjonsprosesser ved Magna Steyr-anlegget i Østerrike.

Våren 2020 lanseres G 500 med en kraftig 4-liters V8 bensinmotor som yter 422 hk og 610 nm fra 2000 til 4750 omdreininger per minutt (blandet forbruk 11,1 l/100 km, CO2-utslipp: 263 g/km). En ny ni-trinns girkasse sikrer raske girskift, økt komfort og redusert drivstoffforbruk.

Priser

Personbil

G 500 (422 hk) fra kr. 1.942.900,-
G 63 (585 hk)   fra kr. 2.532.900,-

Varebil

G 500 (422 hk) fra kr. 1.397.900,-
G 63 (585 hk)   fra kr. 1.857.900,-

Ønsker du mer informasjon?

Her er et utvalg av våre G-Klasser for salg: