Nye Mercedes-AMG SL på vintertesting i Sverige

Den 12. mars 1952 kunne Daimler-Benz AG kunngjøre en ny global sensasjon: den første offentlige opptreden til den nye sportsbilen Mercedes-Benz 300 SL. Omtrent 69 år senere kan den åttende generasjonen av SL kunngjøres, med forventet debut senere i år.

Store deler av utviklingen har blitt gjort i digital form, men det kreves også en viss mengde analog testkjøring. Derfor er den nye 2+2-seters roadsteren ute på snødekte veier i Sverige. Blant annet testes det fullt variable 4MATIC+ firehjulstrekksystemet, som nå for første gang vil kunne leveres i SL. Det redesignede stofftaket må også bevise at det takler det harde klimaet som er å finne nær polarsirkelen.

21C0104_004_900x600.jpg
Nye Mercedes-AMG SL også klar for sommer og sol! Med det røde stofftaket tilbake blir det spennende å se den nye generasjonen SL på veien.

Stort marked for sportsbiler i Norge

- Vi gleder oss veldig til den nye Mercedes-AMG SL. Dette er en unik modellserie fra Mercedes-Benz med røtter og tradisjoner helt tilbake til 1950-tallet. På det norske markedet merker vi fortsatt skyhøy interesse for sportsbiler, og derfor er det ekstra spennende å se at nye SL nå kommer direkte fra Mercedes-AMG, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

21C0104_003_900x600.jpg
Bakenden på nye Mercedes-AMG SL blir fortsatt karakteristisk og denne gangen enda sportsligere. Med 4MATIC vil dette bli en opplevelse også på vinterføre!

Tro mot sine sportslige røtter

Mercedes-AMG SL vil også gjennomgå tester på blant annet på Nürburgring sin Nordschleife, også kjent som en av verdens mest krevende racingbaner. Her vil hovedfokuset ligge på å optimalisere kjøredynamikken, og spesialister fra Mercedes-AMG vil sørge for at den siste versjonen av SL vil lene seg mer enn noen gang mot sine sportslige røtter. I mellomtiden er den legendariske roadsteren også tro mot andre dyder enn sin lange historie. Med sitt unike design og høye nivå av kvalitet og luksus, er dette en ny tolkning av ikonet som fortsetter suksesshistorien som begynte i 1952, også når det gjelder eksklusivitet.

Vil du bli kontaktet når bilen ankommer Norge?

Se et utvalg av våre AMG-modeller her!

Neste
Forrige