Mercedes Sprinter

Proffkundens drømmebil

Helt siden første generasjon Mercedes-Benz Sprinter ble lansert i 1995, har 3,5 millioner biler rullet ut av fabrikken. Den nye bilen kan konfigureres i over 1700 varianter, kommer med forhjuls-, bakhjuls- eller firehjulstrekk, totalvekt inntil 5,5 tonn og 17 m lastekapasitet. I tillegg er bilen utstyrt med en rekke digitale tjenester som gjør arbeidshverdagen mer effektiv.

For kundetilpasset Mercedes-Benz Sprinter, ta kontakt med oss for tilbud!

Neste
Forrige

Mange varianter

Nye Sprinter er et ekte multitalent, og kanskje den enkeltmodellen i bilverden som leveres i flest varianter for å dekke kundenes behov. I alt fra tøff bruk i anleggsbransjen til komfortabel VIP-Shuttle og turbuss i luksusklassen leverer den jobben optimalt. Dette mangfoldet i bruksområder fortsetter selvsagt med den nye generasjonen, hvor over 1700 varianter er på programmet i vektklassene mellom 3 og 5,5 tonn. Kassevognene vil ha 8 ulike varianter i høyde- og lengdekombinasjoner. Nytt blir at den nå også vil bli å få med forhjulstrekk. Da får bilen 50 kilo mer nyttelast og 80 millimeter lavere innlastingshøyde/rammehøyde.

Bredt motorprogram

Motorprogrammet vil bestå av en 6-sylindret 3-liters dieselmotor som yter 190 hk med et maksimalt dreiemoment på 440 Nm.
Dagens 2,1-liter med 4 sylindre vil fortsatt være med i nye Sprinter med 114, 143 og 163 hk. Nytt er derimot at denne også vil få 177 hk med forhjulstrekk, men denne er forbeholdt bobilmarkedet.
I 2019 kommer også elektriske eSprinter.

2018 VANS PICTURE00082_900x600.jpg

Sikkerhet i høysetet

Nye Sprinter får mange assistentsystemer og er nå helt på nivå med det vi finner i personbilprogrammet. I mengden av assistentsystemer kan vi liste opp noen av de viktigste; LED High Performance hovedlys, Lane keeping Assist, Attention Assit, parkeringsassistent, blind-spot assist, ryggekamera, 360-graders kamera og EPS (speed sensitive power steering), samt Distance Control DISTRONIC, en avansert utgave av adaptiv cruisercontrol som følger trafikken også ved kø.

Det nye Wet Wiper vinduspusser/spyler-systemet gir bedre sikt. Vinduspylervæske går her gjennom viskerarmen og spyles ut rett foran viskerne, og blir visket vekk umiddelbart.
Sprinter er andre modell fra Mercedes-Benz som får MBUX- det nylanserte multimediasystemet fra A-Klasse.

Sprinter3.jpg

Pakkeleveringene øker

Antallet pakkeleveringer globalt økte med 48 prosent fra 2014 til 2016 og alle prognoser tilsier at denne utviklingen fortsetter. Dette blir selvsagt en utfordring for de store distribusjonsselskapene fremover, blant annet må utnyttelsesgraden på varebilene økes. Selvsagt har Mercedes-Benz sett dette behovet og lanserer i forbindelse med nye Sprinter verktøyet Mercedes Pro Connect. Dette er et system hvor man kan planlegge ruter, ha kommunikasjon mellom sjåførene og transportplanlegger, få flåte-informasjon, koordinere bilene man disponerer, samt optimalisere arbeidstid og kapasitet hos førerne.

Alle nye Sprintere er utstyrt med nødvendig hardware for å kunne ta i bruk Mercedes Pro Connect. Kunden kan velge mellom åtte forskjellige oppkoblingsmoduler. Mercedes-Benz er første bilprodusent til å tilby en slik løsning i dette segmentet.

2018 VANS PICTURE00056_900x600.jpg

Vil du vite mer om alle mulighetene du har med en Mercedes-Benz Sprinter?
Ta kontakt med oss her!

Se fremkommeligheten til en Sprinter med 4x4