Peugeot blir fullelektrisk!

I løpet av to år blir fem nye modeller lansert

Det er en spennende tid vi har i møte og det gleder oss i Andresen stort at flere modeller blir elektifisert og at vi dermed kan tilby et enda større spekter av de ulike modellene våre!

Peugeot har presentert en offensiv plan for de neste to årene. Noen av disse bilene er ikke så langt unna, og vi gleder oss spesielt til E-3008 og E-5008! Vi kjenner disse bilene i dag som romslige familiefavoritter, og vi ser veldig frem til å lansere disse som elektriske modeller med rekkevidder opp mot 700 kilometer, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen.

Peugeot fem el.jpg

5 nye elektriske biler de neste to årene

Modellene vi snakker om er E-308, E-308 SW, E-408, E-3008 og E-5008.

E-3008 vil bli vist i sin helhet i andre halvår 2023. Denne vil komme med tre motorvarianter, inkludert en modell med to motorer og firehjulsdrift. E-3008 vil bli den første bilen som lanseres på en av de nye plattformene til Stellantis, STLA-medium (det finnes fire av denne: STLA-small, STLA-medium, STLA-large og STLA-frame)

Rekkevidden på E-3008 vil strekke seg mot 700 kilometer. E-5008 vil lanseres kort tid etter E-3008.

Peugeots design for elektriske biler baserer seg på nye teknologiske plattformer fra Stellantis. Dette gir muligheter for nye proposjoner og økt fleksibilitet, et helt nytt designspråk, nyutviklet interiør med tanke på både plass og funksjoner og ny styreteknologi som Hypersquare "drive by wire", vist på Peugeot Inception, hvor bilen kan styres uten ratt.

408_900x600.jpg

Nye 408 kommer som ren elbil mot sommeren 2024. Det antas at rekkevidden blir ca. 400 km, vi er lovet hengefeste og mulighet for taklast i tillegg til god bakkeklaring. Og sitter du i baksetet har du god plass!

Lengre levetid for elbiler

Peugeot regner med at en elbil vil ha en mye lengre levetid i fremtiden - opptil 20-25 år. Det vil bli mulig resirkulere og pusse opp enkelte deler av bilen for lengst mulig levetid. Det skal for eksempel være enkelt å erstatte setetrekk og andre overflater slik bilen kan oppleves som ny når den skifter eier.Kilde: Stellantis Norge

VIl du bli informert om en av de nye elektriske modellene?