På bildet: Ralf Meier (mekaniker, Ramstadløkka Auto), Stian Heggen (mekaniker, Ramstadløkka Auto), Lars-Marius Eriksen (mekaniker, Ramstadløkka Auto), Christian Andresen (daglig leder, Andresen Bil), Magnus Pedersen (mekaniker, Ramstadløkka Auto), Joachim Andresen (økonomisjef, Andresen Bil) og Andrè Solberg (servicesjef, Ramstadløkka Auto)


Andresen Bil styrker satsningen på næringskunder som kjører Mercedes-Benz. Det gjør de ved å kjøpe vare- og lastebilverkstedet Ramstadløkka Auto i Mysen. Det er 18 år etter at selskapet solgte lastebilverkstedet sitt i Moss. Andresen Bil er fra før forhandler og verksted av samme bilmerke, men bare for person- og varebil.


I over ti år har Ramstadløkka Auto spesialisert seg på service av vare- og lastebiler fra Mercedes-Benz. De utfører også service på kjøleaggregat og tilhengere til lastebiler, samt at de har et døgnåpent vaskeanlegg for slike biler. Selskapet teller seks ansatte hvorav en servicesjef og fem mekanikere.


Hvorfor gjør Andresen Bil comeback?


-Vi er allerede sterke på varebiler, men ønsket å utvide tjeneste- og servicetilbudet til våre varebil- og næringskunder ytterligere. Mange av de tjenestene vi hadde besluttet å starte opp med er de samme som tilbys hos lastebilverkstedet, og mange av våre næringskunder har også lastebiler. Det gjorde det derfor ekstra interessant å også satse på lastebil når muligheten bød seg. Oppkjøpet er i tråd med vår strategi om å satse på næringskunder og servicemarkedet, og er bare ett av mange grep vi gjør i 2018 for å gi våre næringskunder den servicegrad de forventer av oss, forteller daglig leder Christian Andresen i Andresen Bil.


Det er den Ålesund-baserte Waagon-familien, som har har drevet stort innen termotransport, som selger selskapet. Salget fant formelt sted lille julaften. Nåværende eier og styreleder Per Waagan er full av lovord om det nye eierne.


-Vi har utviklet firmaet mye i denne perioden, men jeg er helt sikker på at det er riktig å overlevere stafettpinnen videre nå. Jeg er overbevist om at de nye eierne kan ta Ramstadløkka Auto videre på en måte som som er til det beste for kunder og de ansatte, forteller Waagon som har eid selskapet i elleve år.''

Blir det endringer i Ramstadløkka Auto etter oppkjøpet?


-Vi kommer til å videreføre den daglige driften slik den er i dag med de samme dyktige medarbeiderne og gode serviceholding. Rent formelt kommer vi i løpet av første del av 2018 til å fusjonere Ramstadløkka Auto inn i Andresen Bil, som da vil få navnet Andresen Ramstadløkka. Slik kan vi samarbeide enda tettere mellom våre nå fire avdelinger for å serve alle Mercedes-Benz eiere i Indre Østfold og Follo. Utover dette er det ikke planlagt noen endringer, forteller Andresen.


Ramstadløkka Auto ble stiftet i 1999 og omsetter for cirka ti millioner kroner årlig. Til sammenligning omsetter de nye eierne for nesten en halv milliard kroner. Andresen Bil har fra før butikk i Ski sentrum og på Sekkelsten i Askim, samt et karosseri- og lakkverksted langs E18 ved Nygårdskrysset på Vinterbro. Ramstadløkka Auto blir dermed fjerde avdeling. Andresen Bil er også forhandler av Peugeot person- og varebiler, og teller totalt over 80 ansatte.