smart

smart er et bilmerke som kombinerer det beste av Sveitsisk design, med Tysk kvalitet og produksjonsmetoder. Smart er et relativt nytt selskap, og dens overlevelse og innpass i et hardt og svært konkurranseutsatt bilmarked viser til Smart sine nye og innovative forretningsmodeller og bildesign.

Historie

smart ble først initiert av Nicolas Hayek, grunnleggeren av klokkemerket Swatch. Han ønsket å videreføre noen av de suksessfulle elementer ved hans klokkeforretning til bilverdenen gjennom smart. Blant annet tilpasningsevnen til klokkemerket, samt dens lekenhet ønsket han skulle manifestere seg i sitt nye bilmerke. Swatchmerket har lenge vært kjent for å være lekent og bruke sterke og spennende fargekombinasjoner i samspill med nytenkende design.

I tillegg til å spille på ungdommelighet og lekenhet, så ønsker Nicolas Hayek og dekke et stort behov for en smart bybil som ikke tok mye plass, som var komfortabel og svært brukervennlig. 

Hayek hadde gode markedsføringskunnskaper og visste hvordan han skulle bruke design, men han hadde lite erfaring og kunnskap knyttet til bilproduksjon. Derfor gikk Smart-grunnlegeren til verks for å finne et bilselskap å samarbeide med. Volkswagen viste i starten interesse, men de gikk ut av et planlagt samarbeid ettersom at Volkswagen hadde motstridende interesser gjennom sin egen satsning på sin egen bybil-modell Lupo.

Heldigvis fant Smart-grunnleggeren tonen med Daimler AG, selskapet som eier og driver blant annet Mercedes-Benz. Etter litt ble de enig om navnet Smart, som angivelig former et akronym for Swatch Mercedes ART. Før de sammen ladnet på dette navnet, så kalte Hayek bilmerket for Swatchmobile.

Modeller

Smart har valgt å satse primært på 2 modeller, nemlig Fortwo og Forfour. Ved å kun satse på og perfeksjonere to enkelte bilmodeller, istedenfor å eksempelvis ha mange forskjellige, så klarer Smart å oppnå lave produksjonskostnader noe som bidrar til deres evne å levere kvalitetsbiler til svært konkurransedyktige priser.

Begge modellene brukere deler og komponenter fra hovedsakelig kjente europeiske og internasjonale kvalitetsleverandører som magna, brose, mahle.

smart EQ fortwo 

Smart Fortwo er den første modellen som ble lansert av bilselskapet. Som med alle smart sine modeller, så er dette en spenstig liten bybil med optimal utnytting av tilgjengelig plass i bilen, for å kunne sikre føreren og passasjeren rom og komfort. smart EQ fortwo er også tilgjengelig i cabriolet! Her er lekeheten tatt enda et steg videre og smart EQ fortwo cabriolet gir en fantastisk frihetsfølelse.

Fortwo er leveres med to seter og 240 l lasterom. EQ versjonen har et rekkevidde på opptil 160 km i følge NEDC og 82 HK, dette bør holde for de aller fleste turer i og rundt byen.

snart EQ forfour

I motsetning til fortwo blir denne modellen levert med 4 seter og 185 l lasterom, det er med andre ord en noe større bil. Forfour EQ er fullelektrisk, og har også 82 HK og et rekkevidde på opptil 155 i følge NEDC. 

Neste
Forrige
Drivstoff

2021

Nybil

Effekt

Elektrisk

82 HK

Km. Stand

Automat

Bakhjulsdrift

Kampanjepris

  219 900,-

249 900,-

Månedspris

  2 429,-

Se finansieringsforslag

Drivstoff

2021

Nybil

Effekt

Elektrisk

82 HK

Km. Stand

Automat

Bakhjulsdrift

Kampanjepris

  219 900,-

249 900,-

Månedspris

  2 429,-

Se finansieringsforslag

Drivstoff

2021

Nybil

Effekt

Elektrisk

82 HK

Km. Stand

Automat

Bakhjulsdrift

Kampanjepris

  245 900,-

275 900,-

Månedspris

  2 338,-

Se finansieringsforslag